top of page

BIG DEZ

Big Dez.jpg
  • www icon website
  • fb icon website
  • spotify icon website
  • youtube icon website
  • youtube music icon website

Gitarist-zanger Phil Fernandez en keybordist Bala Pradal richtten in 1996 Big Dez op en brengen het grootste deel van hun tijd door met repeteren in een garage in de buitenwijken van Parijs met Engelse en Amerikaanse blues.


Versterkt door bassist Lamine Guerfi, harmonist Marc Schaeller, drummer Stéphane Miñana en gitarist Rodolphe Dumont, rookt de band al jaren de bars van de regio Parijs, en toert ze door de VS (Chicago, Austin, Saint Louis) waar ze hebben solide relaties opgebouwd met de lokale muzikanten. In navolging van leider Phil Fernandez nam de groep hun eigen composities op op hun eerste album Sail On Blues, in Austin, Texas in 2003. Vier andere albums zouden volgen: Night After Night (Austin Texas 2004), You Can Smile (Jamestown MO , 2007), Late Live, voornamelijk live-opnamen van hun Europese tour in 2009, en Lazy Star (Anjou, Frankrijk, 2010).


In februari 2009 vertegenwoordigde de band, met de sponsoring van Blues Sur Seine, Frankrijk op de International Blues Challenge in Memphis, Tenn. Veteranen van het Europese festivalcircuit, de elektrische blues van Big Dez stimuleert; vol humor en melancholie. Met invloeden van rock, soul en funk is de stijl divers en uniek!

bottom of page